Projectmanager, coach, trompettist, arrangeur, componist, dirigent.
"Music was my first love...", "Het kan wel!"
Blackbird

Een lief liedje van The Beatles. Alom bekend en ook alom geliefd. Daar moet je niet aankomen.
Mijn idee was juist dat in de tijd van The Beatles er een muziekstrijd gaande was tussen Amerika en Engeland. Elvis was geweest. The Stones en The Beatles kwamen op en aan de andere kant van de plas waren het Hendrix, Joplin, en kornuiten. In Nederland kenden we de Bee Gees, Wim Sonneveld, Ben Cramer, Aretha Franklin en natuurlijk Toon met ‘Mien waar is mijn Feestneus?’.

Blackbird

Eeuwen eerder waren de Fransen gesettled in het zuiden van de Verenigde Staten en de Engelsen in het noorden. De muziekstrijd was toen ook al in volle gang. Stars and Stripes forever van Sousa en dixieland uit het zuiden streden om de eerste plaats. Oftewel muzikaal gezien was het de Engels-Franse oorlog all over again.

Waarom zou ik dan niet de erfenis van de Fransen in New Orleans en de erfenis van de Engelsen in Liverpool met elkaar combineren. Zodoende ontstond mijn idee voor een bewerking van Blackbird: de combinatie van een New Orleans Street Beat met de melodieën van The Beatles, wat toch eigenlijk qua structuur een middeleeuws liedje was met moderne akkoorden.

Het frivole van de Fransen en de structuur van de Engelsen gecombineerd in 1 liedje. Hoor jij het ook?

Blackbird op Spotify

Naam
Email
Url
Reactie